Om Amamiko

Hvordan det hele startede
Amamiko blev startet i December 2012, som skrædderi i indre København.
I skædderiet blev der lavet alt lige fra bukseoplægninger til gallakjoler - jeg kan faktisk blærer mig med at jeg har lavet flere kjoler der har været til bal med dronningen :-)

Hver gang der var kurvede kvinder i skrædderiet, faldt snakken altid på hvor svært det var at få velsiddende tøj, hvis man havde lidt til gården og gaden. Bevares man kunne da få tøj, men meget af det var enten uformeligt eller af dårlig kvalitet.

Det måtte der gøres noget ved, så hen over sommeren i 2014, fik jeg ikke meget af solen at se. Jeg sad nemlig indenfor og knoklede løs for at få lavet nogle velsiddende grundmønstre. Jeg havde flere stamkunder og veninder forbi, for at teste modellerne, så jeg var sikker på at tøjet sad som det skulle på tværs af kropsforme og størrelser.

I september 2014 var webshoppen klar til at gå i luften.
Jeg var så spændt, det var bare den fedeste følelse i verden at sende den første ordre af sted!

 Hvor bliver tøjet produceret? 
Frem til sommeren 2021 blev alt tøjet syet på vores egen systue i Danmark.
Efterhånden som efterspørgslen steg, var vi nød til at se efter andre mere effiktive måder at få tøjet produceret, uden at gå på kompromis med hverken vores ønske om bæredygtighed eller vores høje krav til kvaliteten og holdbarheden af tøjet. I dag bliver meget af vores tøj derfor produceret på en mindre systue i Ungarn. Alt transport til og fra systuen sker med lastbil, så vi kan holde CO2 aftrykket på et minimum. Systuen er godkendt til alle europæiske certifikater omhandlende løn og arbejdsforhold, så vi blandt andet kan garantere at der ikke er sker børnearbejde i produktionen, de ansatte har en 8 timers arbejdsdag og de har betalt ferie. 
  
Hvor kommer navnet fra?
Navnet Amamiko stammer fra en japansk gudinde.

For ca. 2000 år siden levede et lille kvindestyret samfund på øgruppen Amami syd for Japan, hvor de tilbad Amamiko som Jordens gudinde. De syv templer, som hun siges at have bygget, kan stadig i dag findes i den japanske by Nanjo.

 

back